Skoči na glavno vsebino

Teden spoznavanja islandskega izobraževalnega sistema in projektnega poučevanja v kombinaciji z metodo obrnjenega učenja je hitro minil. V zadnjih urah smo udeleženci tudi v praksi preizkusili delček prikazanega med tednom. V delu po skupinah smo izdelali osnutke v praksi izvedljivih projektov, pri čemer smo izhajali iz islandskega učnega načrta in naših skupnih interesov. Ob tem smo spoznavali še podobnosti in razlike med partnerskimi šolami in organizacijo pouka. Predstavitve skupinskega dela so presegle naša pričakovanja in tudi pričakovanja organizatorjev.

21. julija sva se odpravili domov, prevzeti nad spektakularlnimi podobami islandske pokrajine, prijaznostjo domačinov in z globokimi vtisi iz predavalnic Thora in Lilje. Kmalu sledijo priprave na novo šolsko leto, do takrat pa še nekaj oddiha in razmisleka, kako povezati in prenesti del prikazanega tudi v delo naših učencev.

 

Mateja Regovc in Barbara Janežič Bizant

Dostopnost
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International licenco.